Bryndzové halušky

POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, bryndza (20 - 25 dkg), voda, slaninka, kyslá smotana
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
 |
očistíme zemiaky a dáme ich na tanier |
 |
Zemiačiky nastrúhame na druhom najväčšom strúhadle (alebo ich rozmixujte v mixéri, aj tak sa dá) |
 |
Do nastrúhaných zemiakov pridáme vodu (podľa množstva zemiakov) |
 |
do rozmixovaných,ostrúhaných zemiakov dáme jedno celé vajíčko a soľ |
 |
Postupne pridávame múku, kým nie je masa polotuhá. Pozor, ak bude múky málo, halušky sa budú rozpadávať, ak priveľa, tak sa budú zle sádzať a budú chutiť "múkovo"... |
 |
Cesto zasypeme múkou, aby nesčernalo |
 |
Cesto by sme mali nechať aspoň hodinku "uležať", ale ak čas súri môžeme ísť hneď na to...
Nakrájame slaninku na kocečky. |
 |
Dáme variť vodu do veľkého hrnca - pridáme za lyžičku soli a medzitým si upražíme slaninku |
 |
Po zovrení vody ideme sádzať halušky. |
 |
Halušky po dosádzaní už nenecháme dlho variť, pretože kým ich nasádžete, tak oni sa medzitým aj uvaria. Scedíme po častiach a ja ich aj premývam horúcou vodou, aby neboli mazľavé od zemiakovej šťavy. Šup s nimi do veľkého hrnca, hneď na to bryndzu a horúcu slaninku. Rýchlo premiešať a čo najskôr podávať, prípadne ich hodíme na chvíľku do teplej rúry, aby nevychladli. |
a je to!!!
Ahojte
(Veronika , 15. 7. 2013 14:55)